gototopgototop

Vechea Poveste

Povești de viață ca la nimeni altcineva. Povești unice.

Tue21052024

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Dansatorii

Evaluare: / 1
1
Index
Dansatorii
Pagina 2
Pagina 3
Toate paginile

"Am intrat in hora si trebuie sa jucam pana la capat..."

E toamna, s-a deschis sezonul la nunti, botezuri si alte cumetrii. Se grabesc oamenii sa sarbatoreasca inainte sa inceapa postul Craciunului. E aglomeratie peste tot. Cu greu se poate gasi un salon liber in vreun  local, fie el chiar de categoria a doua. Sunt toate inchiriate cu mult timp inainte pentru zilele de sambata, duminica si, uneori, chiar de  luni. Ne aflam intr-un restaurant de fite din Drumul Taberei, la botezul unui copil ai carui parinti au ratat startul si, cu chiu cu vai, au mai reusit sa gaseaca un salon liber pentru duminica noaptea. Cum la botez e prezenta multa tinerime, nu ne e deloc greu sa ochim un cuplu pe care sa  il luam la intrebari, cu atat mai mult cu cat se afla chiar alaturi, la masa noastra..

- Cum e, va place ce vedeti?
- La ce va referiti?
- La atmosfera, la invitati, la nasi, parinti si, nu in ultimul rand, la copil...
- Nu e nimic deosebit... Sunt oameni ca toti oamenii: nasi grasi, parinti slabi si un copil predestinat a fi rasfatat, ca orice prim nascut intr-o familie instarita.
- Aveti o problema cu asta?
- Nu, dar e al patrulea botez la care mergem toamna asta, plus trei nunti. Toate sunt la fel. La un moment dat ajungi sa te plictisesti, daca nu chiar sa innebunesti...
- Atunci, de ce veniti?
- Din obligatie. Cei la care venim au fost si ei la nunta noastra. Acum trebuie sa le returnam atentia...
- Asa functioneaza lucrurile? Oamenii nu merg la o nunta de dragul insurateilor? Merg la gandul ca mai tarziu vor veni ei ei la nunta lor?
- Mda, cam asa ceva...
- Si care e beneficiul, daca mai apoi dai inapoi tot ce ai primit inainte?
- Privind lucrurile din perspectiva materiala, niciunul. A face o nunta e ca si cum ai imprumuta bani de la o banca, bani pe care ulterior ii returnezi celor de la care i-ai luat la un curs de schimb inmultit cu un factor de crestere proportional cu inflatia.
- Si altfel?
- Altfel, mai afli una-alta, mai cunosti lume, mai vezi ce se poarta...
- Astea le pot afla si de la televizor... Altceva?
- Altceva? Mai rupi monotonia week-end-urilor in familie. Si, daca stii sa te detasezi de mediul inconjurator, te poti chiar distra. Spre norocul nostru, noi stim...
- Vom reveni la asta. Acum spuneti-ne: insiruirea asta de chermese la care participati saptamana de saptamana si unde nu se intampla iesit din comun nimic nu e si ea monotona?
- Corect. Dar obligatia e obligatie si trebuie respectata, chiar daca asta inseamna stres, oboseala, plictiseala si cheltuieli pe costumatie -caci doar nu te poti duce imbracat la fel la doua evenimente distincte, nu? Si-apoi, cum spuneam, noi compensam cu distractia.
- N-ar fi mai simplu sa inmanati nuntasilor sau parintilor copilului, de la caz la caz, un plic cu o suma de bani si sa stati acasa, in banca voastra?
- De multe ori asa gandim si noi. Dar acum e prea tarziu. Daca am intrat in hora, trebuie sa jucam pana la capat...Tinerii de azi Dansatorii