gototopgototop

Vechea Poveste

Povești de viață ca la nimeni altcineva. Povești unice.

Thu18042024

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Geloşii

Evaluare: / 2
1
Index
Geloşii
Pagina 2
Pagina 3
Toate paginile

“Cand ingropi o comoara in fundul curtii, e normal sa verifici daca mai e acolo...”

Ne aflam intr-o bomba din Prelungirea Ghencea, in compania unor necunoscuti. Am ajuns aici batand ulitele orasului, pentru a surprinde oameni normali in ipostaze anormale, in ideea de a contura viata noastra asa cum e. Bem ceva ce se numeste “tarie”, fara alte specificatii. Langa noi se afla un tip la vreo 25 de ani, care, in loc sa traiasca clipa si sa se bucure de magia zilei, sta ca pe ace si tot arunca priviri catre o curte de vizavi. Initial tindem sa credem ca urmareste sa dea vreun gheu. Mai apoi, insa, ne dam seama ca ne inselam: nu e hot, ci e doar gelos.

- Care-i filmul? il intrebam intre doua gaturi de tarie dintr-aia nedefinita.
- Ce film? ridica tipul din umeri.

- Drama al carui erou principal esti, ii raspundem, facandu-i smechereste cu ochiul, pentru a ni-l apropia. Cum ai ajuns unde-ai ajuns?
- Unde sa ajung? se face el ca nu pricepe.
- Aici, adica in ipostaza asta jenanta, ii explicam. Stai la panda, ca un talhar, in poarta ei, tremurand la gandul ca s-ar putea sa se infatiseze insotita de altul. Nu-i o fala, sa stii...
- Dar de unde stiti voi ce astept? Scrie pe fruntea mea? se ataca el, semn ca incepe sa cedeze si sa coopereze. Ia uite, ma! Iese omul la una mica si nu poate sa se bucure de ea, ca e luat la intrebari e catalogat in fel si chip...
- Nu poate, nu din cauza asta. Nu poate din cauza indoielilor din suflet, care nu-i dau pace, Incheiem prologul si trecem la treaba. Macar merita? Ai o poza cu ea?
- Ooo, da, e ca focul! lasa el garda jos si ne arata telefonul. Ia uitati-o!
- Mama mia! exclamam dupa ce privim poza, care infatiseaza o juna bine facuta, intr-un costum de baie minuscul. Pai, pentru una ca asta, lasi casa, lasi masa... Acum iti intelegem gelozia.
- Dar nu sunt gelos. Doar putin suspicios.
- Adica?
- Atunci cand ingropi o comoara in fundul curtii, e normal sa verifici, din cand in cand, daca mai e acolo, daca nu ti-a saltat-o careva.
- “Comoara”?! Chiar asa valoroasa e tipa? Cum se cheama?
- Gilda.
- Gilda care iti da pilda!
- Poftim?
- Nimic, era doar o rima. Si cum sta treaba, esti pe bune cu ea sau traiesti doar asa, o iubire platonica, de onanist patetic?
- Nu, nu sunt patetic. Sunt pe bune cu ea.
- Adica i-ai pus-o?
- Altfel credeti ca as mai fi stat acum, aici? Da, i-am pus-o.
- Credem ca ai fi stat oricum, dar, daca i-ai pus-o, bravo tie! Si atunci ce mai vrei de la ea? Ai bifat-o, ai compostat-o? Gata, alta la rand!
- Nt! Asa am procedat pana acum, cu altele, dar acum nu tine. Mi-a legat magarul la gard.
- Cum asa?
- Nu stiu ce mi-a facut fatuca asta, dar ma gandesc la ea zi si noapte. Abia plec de la ea, ca mor de nerabdare sa ma intorc.
- O fi dragoste...
- Nu cred. Nu sunt genul care se lasa prins in mrejele gagicilor. Imi fac doar treaba cu ele, atata tot. Le compostez, cum ati zis si voi, apoi le dau pasi. Nu am iubit niciodata.
- Niciodata, pana acum...
- Nici acum nu iubesc.Tinerii de azi Geloşii