gototopgototop

Vechea Poveste

Povești de viață ca la nimeni altcineva. Povești unice.

Tue21052024

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Elevații

Evaluare: / 0
1
Index
Elevații
Pagina 2
Toate paginile

Nascut pentru a zdrobi inimile femeilor

Academia de Stiinte Economice din Bucuresti, ora doua dupa-amiaza. Intre doua cursuri, studentii isi consuma clipele de destindere in tacere. Doi sunt mai galagiosi, si intram in vorba cu unul dintre ei: "Hai noroc! Pari in forma. Esti in stare sa dai un interviu?" "Un interviu? Sa dau eu un interviu? Ca ce chestie?" Ii explicam "chestia" cu "Tinerii din ziua de azi" si deodata face ochii mari: "De la Vechea Poveste? Pai eu citesc ce se publica pe site-ul asta!

Mi-a placut mult cum ati facut-o pe tipa aia cu hamurile de copii, am ras de situatiile ridicole in care s-a bagat!". "Inseamna ca esti omul nostru!". "Oh, nu, eu nu obisnuiesc sa ma dau in spectacol. Dar stati putin!"

Baiatul intra in sala de curs, de unde revine insotit de un tip inalt, bine legat, simpatic; genul clasic de gigolo nascut pentru a zdrobi inimile fetelor naive. "El e omul vostru!" Il privim pe individ cu admiratie si-i dam dreptate.


– Baiete, spune-ne mai intai ce parere ai despre tine! Te consideri un mascul bine?
– Nu, nicidecum. E drept, mi-au spus multi ca am alura de playboy, ca pot fi heartbreaker, dar eu nu cred asta. Sunt pur si simplu un caracalean cu fizic atragator si nimic mai mult.
– Ce faci in timpul liber?
– In general, cand am timp, ies pe bulevard si ma uit la trecatori. Ii fixez si le studiez trasaturile faciale, incercand sa le ghicesc gandurile ascunse.
– Cam ciudat ce spui tu. Te consideri un om normal?
– Da, eu sunt un cumul de enzime supuse arderilor hormonale interne. Dar depinde si de starile prin care trec, de seninatatea sau de intunericul din sufletul meu. Sunt zile in care ma scol, ma uit in oglinda si-mi spun: "Ce bine arat, ce puternic par! Sunt fantastic!", dar sunt si zile in care ma simt murdar, imi cuantific micimea si-mi spun: "Sunt un tip tern."
– Observam ca te exprimi in metafore. Cum te cultivi?
– Parcurg zilnic zeci de pagini de literatura autentica: de la simbolistul Blaga, la ermeticul Baudelaire. De cand ma stiu, sunt citit, comunicativ, interesant. Fetele adora sa stea de vorba cu mine, sa-mi asculte vocabularul elevat de care ma folosesc in exprimarea ideilor.
– Perfect! Inseamna ca esti vazut de ele intr-o lumina favorabila.
– Bineinteles. Memorez zeci de versuri, saptamanal, pe care, uneori, le recit la agapele nocturne la care particip.
– Urmaresti sa fascinezi asistenta?
– Se poate spune si asa. Dar sa stiti, nu-mi place sa abuzez de cultura, languajul si bagajul de cunostinte, ca sa obtin simpatie. Altfel spus, sunt un erudit care nu face parada de eruditie. De obicei, imi recit mie insumi versuri, noaptea, in pat. Asta ma ajuta sa adorm usor si linistit.
– Sa intelegem ca altfel ai un somn agitat?
– Da, asta asa e: ma chinui in somn, am agitatii inexplicabile. Probabil, de vina e surplusul de energie, specific varstei.Tinerii de azi Elevații