gototopgototop

Vechea Poveste

Povești de viață ca la nimeni altcineva. Povești unice.

Mon15072024

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Doamna și vagabonzii

Evaluare: / 2
1
Index
Doamna și vagabonzii
Pagina 2
Toate paginile

Cartierul Rahova este cunoscut pentru personajele extrem de pitoresti care il populeaza si care, fara un efort deosebit, folosindu-se numai de limbajul matern si de o gestica adecvata, dau culoare peisajului.

Intr-o seara, la intersectia caii principale cu Artera de Trafic Greu-Progesului, patru smecheri din zona asteapta tramvaiul. Se vede pe fetele lor ca sunt baieti de viata si, daca cineva s-ar indoi de chestia asta, sticla de vodca pe care unul din ei, negru la fata si cret in cap, o tine la vedere, l-ar ajuta sa scape de orice dubiu. Chiar acum, tipul duce sticla la gura, trage o dusca zdravana si zice: "Oah! Asta ma incalzeste pe mine!".

Ceilalti ii urmeaza in cor: "Sa-ti fie de bine!" si se reped sa puna mana pe butelcuta. Reuseste sa o apuce un blond spalacit, imbracat cu haina din piele. O duce la gura cu ochii inchisi, inghite o gura mare, se scutura de placere, dupa care i-o paseaza urmatorului, recomandandu-i: "Ia mai pup-o si tu!". Acela, unu' mic si musculos, cu cioc de macho din filmele erotice, o agita putin, se uita in jur sa se convinga ca-l vede lumea si face gura palnie. Nu bea ca oamenii, isi toarna de la inaltime. O mare parte din bautura arzatoare ii curge pe obraji, barbie si i se prelinge pe sub camasa, pe piept, dar tocmai asta il satisface pe el. Infiorat ca un literat in fata unui roman de Balzac, el se scutura din tot corpul si exclama: "Oau! Mi-au luat foc matele!", dupa care trage o ragaitura sonora: "Broau!" cu gura larg deschisa si paseaza sticla la ultimul, rugandu-l: "Arde-o, frige-o, ram, pam, pam!". Acesta, un vlajgan cu nasul lung si ascutit, se supune: o arde, o frige, si cum inghite ultimul strop, da cu sticla de pamant, facand-o tandari: "Pana aici ti-a fost, saracie!". Ceilalti ii dau dreptate: "Ca bine le mai zici!", iar primul scoate dintr-o sacosa o noua sticla. O ridica la vedere, o saruta ca pe un trofeu pretios si i se adreseaza ca unei femei: "Abia astept sa te vad goala!". Vlajganul apreciaza metafora si-l pupa zgomotos pe frunte: "Te iubesc, frate-miu!"

Atunci, la intersectie se face verde pentru cei ce vin dinspre Chirigiu, iar masinile oprite la semafor pornesc inspre Piata Rahova. Din pacate pentru ea, o soferita misto, singura la volan, nu reuseste sa-si urneasca Dacia si ramane blocata in trafic, incurcand circulatia si atragand dupa sine injuraturile celor din spate si indicatiile specifice, gen: "La cratita cu tine, femeie!" sau "Stai pe langa noi, ca baga pui!"Pe uliţele oraşului Doamna și vagabonzii